Zanka

FETÖ soruşturmasında ÖSYM eski Başkanı Ali Demir ve ÖSYM eski Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen hakkında hazırlanan iddianameler kabul edildi. Demir ve Pekşen için istenen hapis cezaları da belli oldu…

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması sonunda hazırlanan iddianame, Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, Demir ve Pekşen hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmakla birlikte örgüte yardım etme' suçundan 2 yıldan 5 yıla, 'ÖSYM Başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet' suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Öte yandan Ali Demir hakkında Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce de bir davanın görüldüğü belirtilen iddianamede, davaların birleştirilip birleştirilmeyeceği hususunun ise mahkemenin takdirine bırakıldığı bildirildi.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Demir hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçlarından 18 yıl 6 ay hapis cezası istenmişti. İddianamede itirafçı beyanları da yer almıştı.  (İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ)



Bu içeriğe emoji ile tepki ver