Zanka

Son dakika…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Mağusa kentinde corona virüsü şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı.74 yaşındaki Kıbrıslı Türk G.E.’nin, bir hafta önce tatil için Dubai’ye gittiği ve İstanbul aktarması ile Kıbrıs’a dönmesinin ardından, corona virüsü belirtileri göstermeye başladığı belirtildi. G.E’nin doktorlara, Dubai’de Çinli turistlerle aynı ortamları paylaştığını söylediği öğrenildi.

Hastanede tedavi altına alınan hastanın beraberinde, İstanbul’dan gelen grubun bir kısmının da karantinaya alındığı bildirildi.

Hasta ve yanındaki tüm yolcuların Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde, özel olarak corona virüsü için hazırlanan yere sevk edilmesi bekleniyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kıbrıs basınında yer alan haberlere göre; Sağlık Bakanlığı tarafından, ilgili tüm birim temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan kriz masasının toplandığı ve gelişmelerin yakından takip edilerek değerlendirildiği öğrenildi.

Sağık Bakanı Ali Pilli, "Lefkoşa'ya sevk edildi. Bir hafta önce Dubai'den geldi. Tedbir amaçlı bu önlemi almak zorundayız. Hasta karantinaya alındı. Hastaya zatürre teşhisi konuldu" açıklamasında bulundu.

Pilli, hastanın genel durumunun iyi olduğunu, hangi turla Dubai'ye gittiğinin tespiti ve diğer yolcuların sağlık durumunun da araştırıldığını ifade etti.

Öte yandan Bakan Pilli, test için hastadan alınacak örneklerin, kesin teşhis için bu gece veya yarın Türkiye'ye gönderileceğini bildirdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11