Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü, küresel çapta bir faciaya dönüştü. Dünya genelinde ölü sayısı 3 bine yaklaşıyor… İran’da ölü sayısı artmaya devam ederken, İtalya’da ise katlanarak artan rakamlar dehşete düşürüyor. Güney Kore’deki tablo ise kan donduran cinsten… Ayrıca salgın durmuyor, bir ülkeden daha haber geldi…

Dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük salgınlardan olan corona virüsünde, ölü sayısı 2.623’e ve virüsle enfekte olan kişilerin sayısı da 79.360’a yükseldi.

Corona virüsünün Güney Kore, İtalya ve İran’da yayılışı ise korkunç bir şekilde hızlandı. Güney Kore’de 763 kişiye ulaşan vaka sayısında, 7 kişi hayatını kaybetti. Yeni vakalardan 115’inin Daegu’daki kiliseyle ilişkilendirildiği açıklandı.

İtalya’da büyük bir sıçramayla vaka sayısı 157’ye ve ölü sayısı da 4’e çıktı. Ülkede salgından en çok etkilenen şehirler tecrit edilirken, Avrupa’daki en büyük salgının kontrol altında tutulabilmesi adına çoğunlukla ülkenin kuzeyindeki başta Venedik Karnavalı dahil olmak üzere tüm toplantı ve gösteriler yasaklandı.

Komşu ülkemiz İran’da ise büyük bir panik yaşanıyor. Yetkililer, corona virüsü dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısının 12’ye ve vaka sayısının 47’ye yükseldiğini açıkladı. Vakaların büyük çoğunluğunun Şii’lerin kutsal kabul ettiği Kum Şehri’nden olduğu ifade edildi.

MÜNİH TRENİNDE KORKULAN OLMADI

Avusturya’da iki yolcunun ateşli hastalık semptomları göstermesinin ardından, yaklaşık dört saat içerisinde Alp Dağları güzergahından İtalya’ya seyahat eden trenler duraklatıldı.

İki yolcunun ateşlendiği Venedik’ten Münih’e giden tren ise yolcuların coronavirüs testinde negatif çıkmasının ardından yola devam etti.

LİSTEYE İKİ YENİ ÜLKE DAHA EKLENDİ

Bahreyn bugün yaptığı açıklamada, ülkedeki ilk corona virüsü vakasının görüldüğünü duyurdu.

Öte yandan Kuveyt Sağlık Bakanlığı da, İran'ın Meşhed kentinden gelen 3 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.

DÜNYADA SON DURUM

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları bugün itibariyle şöyle:

Çin: 77.150

Güney Kore: 763

Diamond Princess gemisi (Japonya): 691

İtalya: 157

Japonya: 147

Singapur: 89

Hong Kong: 74

İran: 47

Tayland: 35

ABD: 35

Tayvan: 28

Avustralya: 22

Malezya: 22

Almanya: 16

Vietnam: 16

Birleşik Arap Emirlikleri: 13

Fransa: 12

Makao: 10

Kanada: 9

İngiltere: 9

Filipinler: 3

Hindistan: 3

Kuveyt: 3

Rusya: 2

İspanya: 2

Lübnan: 1

İsrail: 1

Bahreyn: 1

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1

Mısır: 1



Bu içeriğe emoji ile tepki ver