Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs salgını, tüm dünyayı tehdit ediyor. Avrupa’da tüm gözler İtalya’ya, Uzakdoğu’da ise Güney Kore’ye çevrilmiş durumda. İki ülkede de ölü sayısı ve vakalarda hızlı bir artış yaşanıyor…

İtalya’da büyük bir sıçrama yapan corona virüsü salgınında, sabah saatlerinde gelen haberlere göre 4 kişi hayatını kaybetmişti ve 157 kişide virüs tespit edilmişti. Aradan birkaç saat geçmesine rağmen, vaka sayısı 215’e yükseldi. Üstelik bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, ülkede corona virüs kaynaklı ölü sayısı da 6’ya çıktı.

"VAKA SAYISI BİZİ ŞAŞIRTTI"

Başbakan Giuseppe Conte, "İtiraf etmeliyim ki vaka sayısındaki patlayış bizi şaşırttı" açıklamasında bulundu. Conte, İtalya'nın diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha sıkı kontroller yaptığını da söyledi ve "Vakaların tespit edilmesinin bir açıklaması da bu olabilir" diye konuştu.

RAFLAR BOŞ KALDI

İtalya’da, başta virüsün yayıldığı kuzey bölgelerde olmak üzere, bir panik havası hâkim olmaya başladı. Virüsün şu ana kadar en yaygın görüldüğü kuzeydeki Lombardia bölgesinin en büyük kenti Milano'da, panikle stok yapmak isteyenler yüzünden süpermarket raflarının boş kaldığı öğrenildi.

11 KASABAYA GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Lombardia ve Veneto başta olmak üzere kuzeydeki birçok bölgede okullar eğitime ara verdi, müzeler, kiliseler gibi kamuya açık mekanlar kapatıldı.

Toplamda yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi, buralarda yaşayanlardan evlerinden çıkmamaları istendi.

MAÇLAR ERTELENDİ

Virüsün görüldüğü bölgelerde geçen hafta sonu yapılması planlanan 4 Serie A maçı da dahil olmak üzere, spor müsabakaları ertelendi.

Dünyanın her yerinden turistlerin akın ettiği Venedik Karnavalı'nın son iki günü de virüs tehdidi nedeniyle iptal edildi.

GÜNEY KORE’DE SON DURUM

Çin dışında virüsün en çok görüldüğü ülke Güney Kore oldu. Sabah saatlerinde ülkeden, 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 763 kişide virüs tespit edildiği haberi gelmişti.

Aradan geçen birkaç saatin ardından İtalya gibi Güney Kore’de de bu rakamlar arttı. Son gelen verilere göre ölü sayısı 8’e, vaka sayısı ise 833’e yükseldi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver