Zanka

Dünyayı ciddi bir şekilde tehdit eden corona virüsüne Türkiye’de rastlanmadı ancak dün acil iniş yapan uçak büyük panik yarattı. Korkulan olmadı, yolculardan alınan örnekler negatif çıktı. Peki Türkiye olası bir corona salgınına hazır mı? Bu sorunun yanıtı merak edilirken, Türk Tabipler Birliği’nden gelen uyarı oldukça kritik. Çünkü yapılan açıklamaya göre ülkemizde koruyucu tıbbi malzeme yetersiz…

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık kuruluşlarında corona virüse karşı koruyucu ekipman temininde eksiklikler yaşandığını bildirdi. Hekimler ve sağlık çalışanlarının enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarına işaret eden TTB, İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stoklarının bir an önce yeterli hale getirilmesi gerektiğini açıkladı. 

TTB Merkez Konseyi, acil olması nedeniyle etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılması çağrısı yaptı.

TTB, yaptığı açıklamada bünyesinde sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulduğunu belirterek, gerek duyulması halinde her türlü yardıma hazır oldukları bilgisini verdi.

Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla, Sağlık Bakanlığı'nın yerel yönetimlerle de işbirliği yapması gerektiği belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1