Zanka

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Ünal Aysal, yabancı ortaklı şirketi Yeni Elektrik Üretim A.Ş yüzünden zor günler geçiriyor… Bankalar şirketin dudak uçuklatan kredi borcunu yeniden yapılandırmayı reddedince, mahkeme iflas kararı verdi… Şirketin karara itiraz edeceği öğrenildi…

İş insanı Ünal Aysal’ın İtalyan ortaklı elektrik firması Yeni Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin, bankalara 560 milyon dolar tutarında kredi borcu vardı. Bankalar şirketin kredi borcunu yeniden yapılandırmasını reddetti. Mahkeme ise bu gelişme üzerine, 865 megawatt (MW) kurulu güçte doğalgaz çevrim santrali işleten şirketin faaliyetlerinin durdurulması kararını verdi.

Yeni Elektrik’in yüzde 60’ına sahip olan Unit Group tarafından Reuters’a yapılan açıklamada, mahkeme kararının tebliğ edilmesinin ardından temyiz için bir üst mahkemeye başvurulacağı ifade edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kreditör bankalar ile yapılan müzakerelerden gaz çevrimli santrallerin geleceğine dönük olumlu bir netice alınamadığı için komiser raporlarının lehte olmasına ve tamamı yabancı ortakların içeri koyduğu 500 milyon dolarlık sermaye yapısına rağmen, tamamen ekonomik konjonktürden kaynaklanan sebeplerle bakiye 560 milyon USD borç için, kredi yapılandırma talebi reddedilmiş ve mahkeme tarafından bu işletmenin faaliyetlerinin durdurulma kararı alınmıştır.”

Yeni Elektrik’te İtalyan Ansaldo Energia’nın yüzde 40 payı bulunuyor.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver