Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsünde, son durum oldukça kritik. Artık neredeyse Çin unutuldu, tüm dünyanın gözü Güney Kore, İtalya ve İran’a çevrildi… Bu üç ülkede rakamlar hızla artarken, virüs de hızla yayılmaya devam ediyor… Ayrıca virüs Güney Kore’deki ABD ordusuna da sıçradı… İşte dünyada son durum…

Dünyayı alarma geçiren yeni tip corona virüsünde (Covid-19) ölü sayısı 2.766’ye, virüs tespit edilen kişilerin sayısı ise 81.052’ye yükseldi. Ölümlerin 2.615’i Çin’de gerçekleşirken, diken üzerinde takip edilen İran’da 19, Güney Kore’de 12 ve İtalya’da 10 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Corona virüsü, salgının başladığı Çin’in dışında en çok İran’da can aldı.

İran’da son 24 saatte 44 yeni corona virüsü vakası daha tespit edildi. Açıklanan son verilere göre toplam vaka sayısı 139’a yükseldi. Ölü sayısı da artış gösterirken, 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam sayı 19’a ulaştı.

İtalya’nın ardından ölümcül virüs Avrupa’da kendisini göstermeye başladı. Son olarak Avusturya, İsviçre ve Hırvatistan’da corona virüsü vakaları tespit edildi. 2 kişide virüs tespit edilen İspanya’da ise uzun süredir bir artış yaşanmamıştı, ancak bugün gelen haberlere göre ülkedeki vaka sayısı 9’a yükseldi. 

Fransa, bir ölüm daha meydana geldiğini ve 3 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam sayının 17’ye ulaştığını duyurdu. Yaşamını yitiren kişinin 60 yaşlarında bir adam olduğu, başkent Paris'te oldukça kritik durumda hastaneye kaldırılmak üzereyken gece yarısı hayatını kaybettiği açıklandı. Vaka, corona virüs nedeniyle yaşamını yitiren ilk Fransız vatandaşı olarak kayıtlara geçti.

Listeye son eklenen ülke ise Cezayir oldu. Cezayir devlet televizyonu, 17 Şubat'ta İtalya'dan ülkeye gelen bir kişide corona virüsünün tespit edildiğini duyurdu.

Irak’ta ise İran’dan gelen bir üniversiteli gençte corona virüsü tespit edilmişti ve hasta karantinaya alınmıştı. Ancak virüs bu ülkede de yayılmaya başladı ve 4 kişide daha tespit edildi. Böylece ülkedeki toplam vakaların sayısı 5’e yükselmiş oldu.

Öte yandan ABD'nin Kore Askeri Gücü (USFK) tarafından yapılan açıklamada, Güney Kore'deki üslerde bulunan askerlerden birinde corona virüsü tespit edildiği duyuruldu. Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Camp Carroll’da konuşlu bir USFK askerinde yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Askeri gücü korumak için gerekli tüm uygun kontrol önlemlerini uyguluyoruz” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, virüs testi pozitif çıkan askerin son zamanlarda hem Camp Carroll hem de Camp Walker üslerinde bulunduğu öğrenildi. ​Camp Carroll bölgesi, Güney Kore’de corona virüsünün ortaya çıktığı Daegu’nun 30 kilometre kuzeyinde bulunuyor.

DÜNYADA SON DURUM

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları bugün itibariyle şöyle:

Çin: 78.064

Güney Kore: 1.146

Diamond Princess gemisi (Japonya): 691

İtalya: 322

Japonya: 170

İran: 139

Singapur: 91

Hong Kong: 85

ABD: 57

Tayland: 40

Tayvan: 31

Bahreyn: 23

Avustralya: 22

Malezya: 22

Almanya: 18

Vietnam: 16

Fransa: 17

Birleşik Arap Emirlikleri: 13

İngiltere: 13

Kanada: 11

Kuveyt: 11

Makao: 10

İspanya: 9

Irak: 5

Umman: 4

Hindistan: 3

Filipinler: 3

İsrail: 2

Rusya: 2

Avusturya: 2

Afganistan: 1

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Cezayir: 1

Belçika: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Hırvatistan: 1

İsviçre: 1

Mısır: 1

Lübnan: 1

Sri Lanka: 1



Bu içeriğe emoji ile tepki ver