Zanka

Türkiye’nin sınır komşusu İran’da corona virüsü ölümleri ve vakaları hızla artıyor. Buna karşılık Ruhani, hiçbir şehri karantina altına almamakta ısrarcı...

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran'daki Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkede 19 kişinin hayatını kaybettiği ve 139 kişide tespit edilen corona salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halka yetkililerin tavsiyelerine uyma ve söylentilere kulak asmama çağrısında bulunan Ruhani, "Hiçbir şehir veya bölge için karantina kararı gündemde değil. Bir yerin kapatılması kararı valiliğin ve bakanlıkların değil, Coronayla Mücadele Merkezi'nin sorumluluğundadır." diye konuştu. Ruhani'nin bu kararı, komşu ülkelerde tedirginlik yarattı.

"DÜŞMANLARIN SİLAHINA DÖNÜŞMEMELİDİR"

Ülkede salgınla ilgili tüm önlemlerin alındığını aktaran Ruhani, "Corona virüs, ülkedeki üretim ve işlerin durdurulması için düşmanların silahına dönüşmemelidir." ifadesini kullandı.

Birkaç hafta içinde salgının üstesinden geleceklerini ve Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili sunulan raporların "ümit verici" olduğunu dile getiren Ruhani, halka zorunlu olmadıkça kalabalık yerlerde bulunmamalarını tavsiye etti.

"RAKAMLARLA OYNAMIYORUZ"

Ruhani, Covid-19 tespit kitlerinin Dünya Sağlık Örgütü yoluyla ülkeye getirildiğini aktararak, İran içinde de tespit kitlerinin üretimine başlandığını kaydetti.

Ülkedeki vaka ve ölüm sayılarının gizlendiğine ilişkin iddialara da değinen İran Cumhurbaşkanı, "Hiçbir şekilde mevcut rakamları ne azaltıyor ne de artırıyoruz." diyerek, hükümetin istatistikler üzerinde herhangi bir oynama yapmadığını vurguladı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1