Zanka

Son günlerde bahar tadında günler yaşayan İstanbul’da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar düşüşe geçiyor. Meteoroloji’den gelen son uyarılara göre, sağanak yağışlar şehre geri dönecek…

Bulgaristan üzerinde bulunan ve kuvvetli yağışlar bırakan sis, ilerleyen saatlerde Edirne ve Kırklareli'ni etkisi altına alacak.

Ege bölgesinde de bu akşam yağışlar başlayacak ve yarın İzmir, Aydın, Manisa Denizli, Bodrum ve Muğla başta olmak üzere kuvvetli yağışlar Batı Akdeniz'e ilerleyecek. Antalya başta olmak üzere Batı Akdeniz'e de kuvvetli sağanakların başlamasına neden olacak. Özellikle de Burdur Isparta arasını kuvvetli yağışlar etkileyecek.

5 Mart Perşembe günü de, tüm Marmara bu kuvvetli yağışların etkisi altına girmiş olacak. Yarın Doğu Karadeniz bölgesi hariç yağışlar devam edecek. Cumartesi günü ise yağışlar büyük ölçüde kesilecek. Pazar günü hava ılık ama Batı Trakya'dan başlayıp ülke yeni bir yağış dalgası altına girecek.

İstanbul’da ise yarın havanın sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Küresel tahmin sistemlerine göre ayın 13’ünden itibaren Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek, kışın soğuk havası mart ortasında kısa süreliğine hissedilecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver