Zanka

Son dakika…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ENGİN ÖZKOÇ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Suriye politikasını eleştirenlere yönelik, "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaltır, haindir" sözlerinin ardından mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Bizim şehitlerimize, 'kelle' diyen kişi haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur, vatan hainidir" demişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise bu sözlerin ardından, şu ifadeleri kullanmıştı:

 "Bizim şehitlerimize, 'kelle' diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez. Bu kişi kendi evladından, kendi çocuklarına bütün fonları oluşturup onların zenginleşmesine ve telefonlarda paraları sıfırlattığı çocuklarına bir tanesine bedelli, diğerine çürük raporu aldırıp milletin çocukları askere gidip şehit düşüp anaların bağrı yanarken konuşan o şehide 'kelle' diyen kişi haysiyetsiz kişidir, onursuz kişidir, şerefsiz kişidir.

Haysiyetsizliğin, şeytanlığın, şerefsizliğin ve onursuzluğun resmini görüyor musunuz? Türkiye'de şehitler gelirken, daha "Başınız sağ olsun" demeyen, evlatları için "Allah rahmet eylesin" demeyen kişi Trump'a akıl vermiş de, Putin'e akıl vermiş de, ekonomide şöyle yapmış da... O Trump sana mektup gönderdi, aptal yerine geçecek lügatlar kullandı. Sen o mektubu cebine aldın, Trump'ın yanına gittin. Sen Atatürk'ten bahsediyorsun. Atatürk kim, sen kimsin? Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun lideridir, sen Türkiye Cumhuriyeti'ni itibarsızlaştıran AKP'nin Genel Başkanısın. Atatürk eğer bugün olsaydı, ne o Trump o mektubu yazmaya cesaret edebilirdi ne de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Türkiye'yi bu duruma düşürürdü. Atatürk bugün olsaydı, Suriye'de ne Mehmetçiğimiz şehit olurdu ne de o Saray'dan değil gelir Meclis'ten bu mücadeleyi yürütürdü."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver