Zanka

İdlib’de şehit düşen askerlerimizden Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin'in cenaze törenine katılan İYİ Parti’li Milletvekili Aylin Cesur, törende ön safa geçmesi ‘poz verdi’ tartışmalarına neden olmuştu. Eleştirilere yanıt vermeyen Cesur, aradan 1 hafta geçtikten sonra açıklamada bulundu ve namazın bittiğini sandığını söyledi…

27 Şubat'ta İdlib'de rejim güçlerinin hava saldırısı sonucunda şehit düşen askerlerimizden Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin, 29 Şubat'ta memleketi Afyonkarahisar'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine damga vuran olay ise, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un cenaze namazı sırasında ön safa geçmesi oldu. Cesur’un bu hareketi 'Şehit cenazesinde poz verdi' olarak yorumlandı ve tartışmalara neden oldu. Ayrıca vekilin kıyafeti de eleştiri oklarının hedefi oldu.

O günden bu güne sessizliğini koruyan Aylin Cesur, Twitter’dan konuya dair ilk kez bir açıklamada bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"25 yıllık Siyasi Danışmanlık kariyeri olan bir Milletvekiliyim. Allah'a hamdolsun ki; izansız biri değilim. Edep de bilirim, töre de bilirim, iman da bilirim. Açıklamalarımı; Yüce Türk Milleti'nin vicdanına arz ederim

5 gündür, Aziz Şehidimizin hatırasını, kederli ailesinin acısını ve milletimizin yasını gölgeleyen bir hadisenin öznesi olmaktan öncelikle çok üzgünüm. Olay günü, şehidimizin cenazesi olduğunu öğrenince Isparta Atabey İlçe Kongresinden çıkarak derhal Dinar'a tören alanına geldim.

Gittiğimde Cemaat saf tutmuştu. Görevliden öğrendim ki şehidimizin babası protokolde namazdaydı. Bulunduğumuz yerden orası görülmüyordu. Bekledim. Namaz bitti yönlendirmesiyle taziye için ilerlediğimde bitmediğini, selam verildiğini fark ettim, tereddütte kaldım, duaya katıldım. Özeti budur.

'Şehit annesine sarıldı ve poz verdi' diye servis ettikleri bu fotoğraf ise; 16 Şubat'ta yani olaydan 2 hafta önce Isparta Yalvaç'ta, mahalleli kadınlarla konuşurken, bir mahalli ajans tarafından çekilmiş ve 17 Şubat'ta da kendi sosyal medyasında paylaşılmıştır. Şehidimizin ailesi ve cenazesi ile alakası olmayan, 2 hafta öncesine ait bu fotoğraflar, olayı çarpıtmak amaçlı ve kasıtlı olarak servis edildi."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver