Zanka

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları bu sabah 1991’den bu yana görülen en sert düşüşü yaşadı. Fiyatlardaki sert düşüşün ardından, akaryakıtta da büyük bir indirim bekleniyor… Peki bu indirim ne kadar olacak? İşte detaylar…

Tüm dünyada hızla yayılan corona virüs salgını küresel piyasaları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) 14 üyesiyle, Rusya ve OPEC üyesi olmayan diğer petrol üreticileri, corona virüsün petrol talebinde azalmaya neden olması sonrası nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği konusunda anlaşamıyor. Suudi Arabistan ise ham petrol üretimini artırma ve satış fiyatını düşürme kararı aldı.

Petrol fiyatları Ocak ayı başındaki 72 dolar seviyesinden, geçen haftanın son işlem günü itibarıyla 50 doların altına gerilemişti. Bu anlaşmazlığın ve Suudi Arabistan’ın kararının ardından, brent petrolün varil fiyatı bugün yüzde 30 değer kaybederek 32 dolara geriledi. Bu rakam 1. Körfez Savaşı'ndan bu yana en büyük düşüş olarak tarihe geçti.

Petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 30'luk düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarında büyük bir indirim gündeme geldi. Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre, hem benzin hem de motorin fiyatlarında ortalama 40 kuruş indirim bekleniyor. Bazı akaryakıt sektörü yetkilileri ise; litre başına benzinde 84 kuruş, motorinde 65 kuruş indirim bekliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI ŞU AN NE KADAR?

Şu an İstanbul'da benzinin litre fiyatı 6 lira 63 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 6 lira 27 kuruş. Ankara'da benzinin litre fiyatı 6 lira 71 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 6 lira 33 kuruş. İzmir'de benzinin fiyatı 6 lira 71 kuruş motorinin litre fiyatı ise 6 lira 34 kuruş.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver