Zanka

Suudi Arabistan’ın hamlesinin ardından brent petrolün varil fiyatları 30 dolar seviyesine kadar inmişti. Petrol fiyatlarındaki düşün akaryakıt fiyatlarına da indirim olarak yansımıştı. Bu gece ise benzine bir indirim daha geliyor…

Düşen petrol fiyatlarına paralel olarak akaryakıt fiyatlarında 10 Mart'ta indirim yapılmıştı. Pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde; benzinin litre fiyatı 60, motorinin ise 56 kuruş düşmüştü.

EPGİS benzinde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 51 kuruş daha indirime gidildiğini duyurdu. Böylece bu hafta içerisinde benzinin litre fiyatında 1,11 lira düşüş gerçekleşmiş oldu. Motorinde ise herhangi bir indirim olmayacağı bildirildi.

Yeni indirimin ardından Ankara'da ortalama 6,13 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,62 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,04'dan 5,53 liraya, İzmir'de ise 6,14 liradan 5,63 liraya inecek.

BENZİN MOTORİNDEN UCUZ OLACAK

Son indirimle ortalama benzin fiyatı motorin fiyatlarının altına gelecek. Motorinin litresi Ankara'da 5,74; İstanbul'da 5,67; İzmir'de ise 5,75 liradan satılıyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver