Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Vaka ve ölümlerin hızla arttığı kritik ülkelerden biri de ABD. Başkan Trump, birkaç saat sonra kameraların karşısına geçecek ve corona virüse dair açıklamalarda bulunacak. Şimdi tüm dünyanın gözü Beyaz Saray’a çevrildi…

136 ülkeye sıçrayan yeni tip corona virüsü (Covid-19), 5123 can aldı ve 140.049 kişide tespit edildi. Salgın ortaya çıktığı Çin’de etkisini kaybetmeye başlarken, Avrupa felakete sürüklendi.

Vaka ve ölümler kritik düzeyde arttığı bir başka yer ise Amerika Birleşik Devletleri oldu. Ülkede şu ana kadar 1832 kişide corona virüsü tespit edilirken, 41 kişi de hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından bugün saat 15.00’da (Türkiye saati ile 22.00) Beyaz Saray’da Covid-19 konulu bir basın toplantısı gerçekleştireceğini duyurdu. Trump açıklamasında, "Daha zayıf ya da açık sınırlarımız olsaydı, bu ölü sayısı çok daha yüksek olurdu" değerlendirmesinde de bulundu.

Öte yandan ABD basını konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerinde, Trump'ın ulusal acil durum ilanı hazırlığında olduğunu ve muhtemelen bugünkü basın toplantısında bu kararı açıklayacağını ileri sürdü. Trump'ın basın toplantısında, "Stafford Act" olarak bilinen yasayı devreye sokarak, eyaletlere ve belediyelere daha çok federal yardım sağlanmasına kapı aralayacağı belirtildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver