Zanka

Corona virüs önlemleri kapsamında Ankara ve Konya’da bazı yurtlar boşaltılarak karantina merkezi haline dönüştürülmüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla, Türkiye’de corona virüs vaka sayısının 18’e yükseldiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından İstanbul’da düğmeye basıldı…

Çin’de başlayan yeni tip corona virüs salgını 157 ülkeye yayıldı, bu ülkeler arasında Türkiye de yerini aldı. İlk vakanın açıklanmasının ardından haberler peş peşe geldi ve bugün itibariyle 18 vaka resmi kayıtlara geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tespit edilen 12 vakadan; 2’sinin ilk vakanın çevresindeki kişilerde, 7’sinin Avrupa’dan gelenlerde ve 3’ünün Amerika’dan gelenlerde tespit edildiğini açıkladı.

Corona virüsü önlemleri kapsamında Ankara ve Konya'ın ardından İstanbul'da da iki öğrenci yurdunun boşaltılması için talimat verildiği ortaya çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 3 bin 200 kişi kapasiteli Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ile Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Florya Kız Yurdu’nun boşaltıldığı öğrenildi.

Yurtlarda, umreden dönenler başta olmak üzere yurt dışından gelecek olanların 14 gün karantinaya alınacağı duyurulmuştu.

KIZ ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Kız yurdunda kalan öğrencilere umreden dönenlerin yerleştirileceği bildirilerek ayrılmaları istendi. Gidecek yerleri olmadığını söyleyen bazı öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.

GİDECEK YERİ OLMAYANLAR BAŞKA YURTLARA TAŞINIYOR

Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu da, öğrencilerden 16 Mart (bugün) saat 12:00’a kadar yurdu terk etmelerini istedi.

Ailelerinin yanına dönemeyecek öğrencilerin ise belediyeye ait otobüslerle İstanbul’daki başka yurtlara taşınacağı bildirildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver