Zanka

Türkiye’de corona virüs vakalarının artmasıyla, önlemler de sıklaştırılıyor. Yurdun dört bir yanında 4 bini aşkın kişiye test yapıldı, şüpheli görülenler ise gözlem altında tutuluyor. Bu gelişmeler yaşanırken, zaman zaman karantinadan kaçan kişilerin de haberleri geliyor. Peki karantinadan kaçmanın cezası ne? İşte Türk Ceza Kanunu’ndaki o madde…

Ankara Gölbaşı'nda öğrenci yurtlarında umreden dönenlerden ve karantina altındakilerden ikisinin firar girişimi polis tarafından engellenmişti. Düzce'de de karantina altına alınmak istenen 5 yaşındaki kızını kaçıran bir baba, polis tarafından yakalanmıştı. Konya’nın Seydişehir ilçesinde ise Irak'tan geldiği öğrenilen aynı aileden 3 kişi gözlem altına alındıktan sonra hastaneden firar etti ve bu kişiler polis tarafından yeniden hastaneye götürüldü.

HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesinde karantina uygulamasını ihmal edenler için önemli bir hüküm yer alıyor. Söz konusu maddede, “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ifadelerine yer veriliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver