Zanka

Son dakika…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan testler sonucunda yeni pozitif vakaların tespit edildiğini açıkladı. Bakan Koca, toplam vaka sayısının akşam yapılacak açıklama ile duyurulacağını söyledi

Can kaybının yaşanmadığını ancak bunun hiç yaşanmayacağı anlamına gelmediğini ifade eden Bakan, can kaybının olmadığını tekrarlarken solunum sıkıntısı olan hastaların bulunduğunu belirtti.

Bakan Koca, sosyal medyadaki sahte içeriklerle ilgili uyarıda bulunurken vatandaşlara panik yapılmaması çağrısı yaptı. Dünyadaki tablonun salgın tablosu olduğunu söyleyen Koca, Türkiye’nin şanslı durumda olduğunu belirtti.

Laboratuvar sayısının 6’dan 16’ya çıkartılacağını belirten Bakan Koca, testlerin bütün illere gönderileceğini açıkladı. Koca, hastanelere ve üniversitelere yeterli miktarda maske ve hızlı tanı kitinin ücretsiz verileceğini de sözlerine ekledi. 

5 binin üzerindeki umreden gelenlerin gözetim altında tutulduğunu belirten Bakan Koca, 7 ya da 8. gün bu kişilere yeniden tarama yapılacağını söyledi.

Bakan Koca, İngiltere, İrlanda, Suudi Arabistan, İsviçre, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil toplamda uçuşun yasaklandığı ülke sayısının 20’ye yükseltildiğini belirtti.

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

YURTDIŞINDAN GELECEK ÖĞRENCİLER

*Bugün ve yarın yasak koyduğumuz ülkelerden gelecek öğrenciler var. Biz hastanelerimizde normalde hasta olan kişileri zaten hastaneye alıyoruz. Bulgusu olmayan kişiye de izole etmek istiyoruz. Bu dönemde yurtlarımızda boş olduğu için sakınca olmadığını düşündük.

*Bugünler böyle sürüp gitmeyecek. Çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver