Zanka

Dünya Sağlık Örgütü tarafından corona virüs salgınının merkezi ilan edilen Avrupa’dan kan donduran haberler gelmeye devam ediyor… Salgında en kritik ülke olan İtalya’da ölü sayısı bir günde 349 kişi arttı… Avrupa’da virüsün bulaşmadığı tek ülke kaldı… İşte son durum…

İtalya'da yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 349 kişi artarak 2 bin 158'e yükseldi. Ülkede 3.233 yeni vaka kaydedilmesiyle ise vaka sayısı 27 bin 980'e çıktı.

Corona virüsten dolayı olağanüstü hal ilan edilen İspanya'da da, son rakamlara göre ölü sayısı 41 kişi artarak 291’e, vaka sayısı da 1.440 kişi artarak 9.428’e yükseldi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi Begona Gomez'de de corona virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Sanchez ve eşinin Başbakanlık konutunda oldukları, corona virüs protokolü kapsamında ayrı durdukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Corona virüsten hayatını kaybedenlerin 127’ye ve vaka sayısının 5 bin 423'e ulaştığı Fransa'da, Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer corona virüsün halkın yarısından fazlasına bulaşabileceğini belirtti.

AVRUPA’DA VİRÜSÜN GİRMEDİĞİ TEK KALE: KARADAĞ

Corona virüsün esir aldığı Avrupa kıtasında, virüsün sıçramadığı tek ülke Karadağ oldu. Ülkede virüsün görülmemesi için alınan tedbirler de artırıldı.

Karadağ Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanlığı'nca alınan tedbirlere göre; yabancı uyruklu vatandaşların girişlerine izin verilmeyecek, otel, kafe ve restoran gibi hizmet veren işletmeler kapatılacak.

Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic yaptığı açıklamada, mağazaların 50 kişi ve pazar ile alışveriş merkezlerinin 100 kişi sınırlamasına gideceğini belirterek, "Ülke olarak virüsün yayılmasını geciktirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlk vaka tespit edildiğinde virüsün yayılmasını kontrol altına almak kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver