Zanka

Fransa'dan dönen uçakta bulunan yolcuları karantinaya götüren otobüsün, polis tarafından durdurulup genç bir kadının indirilmesine ait görüntüler sosyal medyayı salladı. Otobüsten indirilen kişinin, KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü'nün kızı olduğu ortaya çıktı. Olay sonrası iki bakandan açıklamalar peş peşe geldi…

Paris’ten TK 1824 sefer numaralı uçuşla ülkeye getirilen vatandaşlar, İstanbul Havalimanı'ndan otobüsle karantina alanına yola çıktı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından önü kesilen otobüsten Güzide Sofi adlı bir yolcu indirildi.

Otobüste bulunan diğer yolcuların tepki göstermesine rağmen indirilen Sofi, polis ekipleri tarafından başka bir araca alındı. Olaya ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine çok sayıda Twitter kullanıcısı tepki gösterdi.

Yolcu'nun daha sonra KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu ortaya çıktı.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyada yayınlanan görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Soylu, ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

* Fransa'dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok.

* Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor.

* Yolcular karantinaya alınıyor.

* 14 gün sonra Kıbrıs'a göndereceğiz.

* Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz.

* Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

"KIZIM TRANSİT OLARAK ÜLKESİNE GELİYORDU"

Demirören Haber Ajansı (DHA) Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, olayın büyümesinin ardından Mustafa Sofi ile konuştuğunu Twitter hesabından duyurdu. Karahasan Sofi'nin, "Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi. Anavatan Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak" dediğini aktardı.

SOYLU’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Aradan çok zaman geçmeden Bakan Soylu’dan ikinci açıklama geldi. Soylu, otobüsten indirilen Sofi’nin kızının karantinaya alındığını şu sözlerle duyurdu:

“Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu KARANTİNAYA ALINDI...

14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs’a gönderilecekler.”

BAKAN GÜL DE AÇIKLAMADA BULUNDU

Olaya ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den geldi. Gül, “Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz.” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2