Zanka

Corona virüs salgının merkezi Avrupa’da, vakaların hızla arttığı ülkelerden biri de Almanya. Yüksek rakamlara rağmen 44 kişinin hayatını kaybetmesine mucize gözüyle bakılan ülkede, ilk kez bir eyalette sokağa çıkma yasağı ilan edildi…

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yeni tip corona virüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülkenin en büyük eyaleti olan Bavyera, Almanya’da bu yönde karar veren ilk eyalet oldu.

Eyalet başkanı Markus Söder, bildikleri dahilinde alabilecekleri en iyi kararın bu olduğu sonucuna vardıklarını ifade etti. Söder, "Corona virüsten sonra da bir Bavyera olacak, ama şimdi önlemlerimizi alırsak daha güçlü olacağız" dedi.

"Kamu hayatının neredeyse tamamen durdurulacağını" söyleyen Söder, insanların sadece doktor, eczane ve market alışverişi için dışarı çıkabileceğini belirtti.

Dünyada en çok coron avirüs vakasına sahip beşinci ülke olan Almanya'da, 17.372 vaka bulunuyor. Ülkede şu ana kadar 44 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver