Zanka

Türkiye’de corona virüs vakalarının sayısı 670’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9’a yükseldi. Salgının daha da yayılmasını önlemek amacıyla, Sağlık Bakanlığı yeni bir karar daha aldı. Personel sayısını artırmaya yönelik bu hamleyle, uzmanlık eğitimi alan hekimler de virüsle mücadelede görevlendirilebilecek…

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nde yapılan ve Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle; ‘Uzmanlık öğrencileri, uzmanlık eğitimi uygulamasından sayılmayan işlerde görevlendirilemez’ fıkrası değiştirildi.

Yönetmeliğe şu cümle eklendi:

* Ancak deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı ve hizmetin normal olarak sürdürülemediği hallerde uzmanlık öğrencileri, hekimlik görevlerini yürütmek üzere eğitim gördüğü kurumun dışındaki aynı il sağlık tesislerine 3 ayı geçmemek üzere görevlendirilebilir. Bu görevlerde geçen süreler eğitim süresinden sayılır.

Böylece; uzmanlık eğitimi alan hekimler deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı ve hizmetin normal olarak sürdürülemediği hallerde, üç ayı geçmemek şartıyla göreve çağrılabilecek.

Yürürlüğe giren yönetmelik hükümlerini, Sağlık Bakanı yürütecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver