Zanka

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bu geceden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırılacak. Bu kararın ardından THY de harekete geçti. Dev hava yolu şirketi artık 65 yaş ve üzeri kişilere bilet satmayacak…

Türkiye’de corona virüs vakalarının artmaya devam etmesinin ardından, tedbirler de üst düzeye çıkartılmaya devam ediyor. Salgında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar büyük risk taşıyor, ancak onlar sokaklarda gezmeye devam ediyordu.

Bu durum karşısında İçişleri Bakanlığı kritik bir karar aldı. 81 ile gönderilen genelge ile; 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar bugün saat 24.00’dan ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklandı.

Bakanlığın 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama getirmesinin ardından Türk Hava Yolları’ndan (THY) da bir açıklama geldi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"65 yaş ve üstü yolcularımız, Siz bizim için çok değerlisiniz. Sizin tecrübelerinizden çıkaracağımız daha çok ders var. Onları bizimle paylaşabilmeniz için bu süreç sonuna kadar evde kalmanızı arzuluyoruz. O nedenle sizlerle uçuşumuza kısa bir ara veriyoruz."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver