Zanka

Corona virüsü ile mücadele küresel olarak devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü’nden önemli bir uyarı geldi… DSÖ, bu hastalığın sadece yaşlılara değil orta yaşlılara da ciddi zarar verdiğini söyledi…

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yetkilisi Mike Ryan, BBC’de açıklamalarda bulundu. Ryan, “Şu an gerçekten odaklanmamız gereken şey hasta olanları bulmak, virüsü taşıyanları bulmak ve onları izole etmek. Onları bularak, tecrit altına almalıyız” dedi.

Son günlerde corona virüsünün sadece yaşlıları etkilediğine dair düşüncenin de yanlış olduğunu söyleyen Ryan, “Covid-19 sadece yaşlıları ilgilendiren bir hastalık değil, aynı zamanda orta yaşlıları da önemli derecede etkiliyor” açıklamasını yaptı.

Salgınla mücadele için birçok ülkede sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Halkı korumak için alınan bu kritik kararın tehlikesine de değinen Ryan, “Sokağa çıkma yasağı konusundaki tehlike şu, eğer güçlü kamu sağlığı önlemleri alınmazsa, bu yasaklar ve sokağa çıkmama uyarıları kaldırıldığında hastalık sayısı tekrar artar” diye konuştu.

AŞI İÇİN NET TARİH YOK

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yetkilisi Ryan, corona virüsüne karşı bir aşının hazırlanması için “en azından bir yıla” ihtiyaçları olduğunu söylerken, “Ama bu aşı gelecekte geliştirilecektir” ifadesini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver