Zanka

Son dakika…

İçişleri Bakanlığı dün 81 İl Valiliğine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için “ İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması” konulu genelge gönderdi. Genelgede 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar bugün saat 24.00’dan ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı’nın dün gece 01.00’de valiliklere gönderdiği ek genelgeye göre; başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, kamu görevlileri, kamu hizmeti yürütenler, eczacılar; 65 yaş ve üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar.

SOKAĞA ÇIKMAK ZORUNDA KALANA SEYAHAT BELGESİ

Yasakların yürürlüğe girmesiyle, kendi ikameti dışında bir yerde olanlar başta olmak üzere seyahat etmesi ya da evden çıkması zorunlu olanlar; 155, 156, 112 acil arama hatları üzerinden taleplerini iletebilecek. Bu talepler valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa İletişim Merkezler tarafından takip edilecek.

Uygun görülenler için düzenlenecek; tarih, zaman, güzergah ve seyahat edenlerin açık kimlikleri belirtilerek düzenlenecek. Seyahat belgeleri talep sahiplerine kolluk birimleri tarafından teslim edilecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver