Zanka

Corona virüs salgınında ölü sayısının Çin’i bile geçtiği İtalya’da, önlemler kapsamında kritik bir karar alındı. Gerekli olmayan tüm üretim faaliyetleri durduruldu…

Covid-19 nedeniyle 4 bin 825 kişinin yaşamını yitirdiği, mevcut vaka sayısının ise 53.578 olduğu İtalya'da, Başbakan Giuseppe Conte Facebook hesabından yaptığı yayınla ulusa seslendi.

Bu krizin başından bu yana şeffaf kaldıkları vurgusu yapan ve halktan bir şey gizlemediklerini ifade eden Başbakan Conte, "Ülke, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en zor krizle karşı karşıya." dedi.

Başbakan Conte, her gün çok sayıda vatandaş kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getirdi ve "Aldığımız önlemler ciddi ama başka alternatifimiz yok. Önlemlerin etkilerini görmek için zaman gerekiyor. Kurallara uyulmalı. Evde kalmalıyız." diye konuştu.

Ülkenin üreten motorunu yavaşlattıklarını ama tamamen durdurmadıklarını belirten Conte, "Bu kolay bir karar değil. Stratejik ve gerekli olmayan bütün üretim faaliyetlerini durduruyoruz. Sadece akıllı çalışma yöntemiyle ve ulusal üretimle ilgili olan üretim faaliyetlerinin yapılmasına izin vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Tüm doktor ve sağlık çalışanlarının yanı sıra sivil savunma ve ordu görevlilerinin de olağanüstü mücadele verdiği ülkede, alınan yeni tedbirlerin 3 Nisan tarihine kadar olduğu belirtildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver