Zanka

Kamu bankalarının kredi borçlarını ertelemesinin ardından İş Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da ödemeleri ertelediğini duyurdu.

Kamu bankalarının kredi borçlarını ertelemesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, özel bankalara çağrı yaparak, eşlik edilmesini talep etti. Albayrak'ın talebine cevap veren ilk özel banka, İş Bankası oldu. İş Bankası koronavirüs salgını nedeniyle ekonomiye destek paketini duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, "Bireysel müşterilere; tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek" denildi.

İş Bankası'nın ardından bir erteleme kararı da Ziraat Katılım'dan geldi. Banka, ticari ve bireysel müşterilerin 31 Mart'a kadar ödenmesi gereken taksit, kar payı ve anapara ödemelerini öteleyecek. Ziraat Katılım'ın ardından Vakıf Katılım da ödemeleri erteleyen bankalar arasına girdi.

AKBANK DA ERTELEDİ

Kamu bankları ve İş Bankası'nın ardından Akbank da kredi ödemelerini ertelediğini duyurdu.

Akbank'tan yapılan açıklamada, "Bireysel ve tüzel müşterilerimizin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar ötelenebilecek" denildi ve şu ifadeler kullanıldı:

*Bireysel ve tüzel müşterilerimizin 30 Nisan’a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar ötelenebilecektir.

*Mobil, Internet Şube ve ATM üzerinden gerçekleştirilecek EFT ve havale işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz olarak yapılabilecektir.

*Müşterilerimizin ATM’lerimizden günlük para çekme limiti kart ile ücretsiz 5.000 TL ve ek olarak Akbank Mobil’den QR kod ile ücretsiz 5.000 TL olmak üzere 10.000 TL’ye çıkarılmıştı. Bu uygulamanın süresi 30 Nisan’a kadar uzatılmıştır.

*Ayrıca müşterilerimizin Ortak ATM’lerde para çekme, yatırma, bakiye görüntüleme ve kredi kartı borcu ödeme gibi işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz hale getirilmiştir.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21