Zanka

Corona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri kişiler için sokağa çıkma yasağı getirildi. Milyonlarca emekli ise şimdi emekli maaşlarını nasıl alacağını merak ediyor, çünkü Ziraat Bankası evde ödeme yapmıyor…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) daha önce emeklilerin talep etmesi durumunda maaşlarının evde ödeneceğini açıklamıştı. SGK ile PTT arasında imzalanan protokol kapsamında, talep edene aylıkları PTT işyerleri aracılığıyla konutlarında ödeniyor.

Ancak bu hizmetten yararlanabilmek için SGK'ya dilekçe vermek veya e-devlet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. E-devlet’e giriş yapabilmek için ise bir PTT şubesine giderek şifre almak gerekiyor.

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırıldığı için bunu yapmaları da mümkün değil.  PTT Çağrı Merkezi, e-devlet şifresi için şubelere gelmenin zorunlu olduğunu, başka bir yöntemin bulunmadığını belirtiyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Alo 170 Merkezi; 155, 156 veya 112’yi arayarak polis, jandarma veya Sağlık Bakanlığı yetkililerinden destek istenebileceğini, ancak bu konunun söz konusu kurumlarla görüşülmesi gerektiğini söylüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ise bugüne kadar emekli maaşlarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Emekli maaşı ödemesi yapan Ziraat Bankası’nın da evde ödeme uygulaması bulunmuyor. Ziraat Bankası Çağrı Merkezi, bankanın evde emekli maaşı ödemesi yapma uygulamasının bulunmadığını ve kendilerine henüz bu konuda bilgi gelmediğini ifade ediyor.

Emekliler şimdi maaş ödemeleriyle ilgili, yetkililerden açıklama bekliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver