Zanka

Son dakika…

Sağlık Bakanlığı’nın Bilkent yerleşkesinde saat 13.30'da toplanan Bilim Kurulu toplantısı sona erdi.

Türkiye'de corona virüsü vaka sayının artması nedeniyle alınabilecek yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumunun ele alındığı toplantının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameraların karşısına geçti.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

*Şüphelilerin tespit edilip izole edilmesi konusunda çok titiz davranıyoruz.

*Mücadelede çok ciddi bir deneyim kazandık.

*Kaybettiğimiz hastanın her biri ileri yaşlardaydı ve başka hastalıkları da bulunuyordu.

*Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Onların koronavirüsten etkilenmemeleri konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var, ailelerinizin size ihtiyacı var. Hayat yolculuğunda evlatlarınızın vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacı var. Torunlarınızın sevginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız.

*Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Neredeyse bir güvence değerinde kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz.

*Küçük çıkarlar uğruna suistimal eden bazı malzeme üreticilerine gerekli katı yaptırımlar uygulanmıştır.  İhracatları durdurulmuştur. Türkiye'de üretilen maskeler, Türkiye'nin ihtiyacı varken yurt dışına satılmayacaktır. Pandeminin olduğu dönemde istismar etmek isteyen firmaların yurt dışına yoğun bir şekilde bağlantılar yaptığını biliyoruz. Önceki gün bu anlamda üreticilerin ve satıcıların depolarına baskınlar yapıldı. Yoğun bir şekilde depoladıkları görüldü.

*Yerli üretim solunum cihazı üretimine başlıyoruz.

"İYİLEŞEN VAKALARIMIZ VAR"

Bakan Koca, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "İyileşen vakalarımız var. Önümüzdeki günlerde iyileşen vakalarımızı açıklayacağız." diyen Koca, Çin'den özellikle yoğun bakımda kullanılan özel bir ilacın da bu sabah geldiğini söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLER KAÇ YAŞINDA?

Sağlık Bakanı Koca, hayatını kaybeden 30 hastadan 2’sinin 50 ila 60 yaş aralığında olduğunu, diğer can kayıplarının ise 60 yaş ila 91 yaş aralığında değiştiğini açıkladı.

SAĞLIK PERSONELLERİ

Bakan Koca, sağlık personelleri arasında pozitif vakaların olduğunu açıkladı ancak sayısını açıklamadı.

"ÜCRETİNİ ATATÜRK ÖDEDİ" İDDİALARINA NET YANIT

Çin’den getirilen ve getirilmeye devam edilecek olan 2 milyon hızlı tanı kitine ilişkin, bugün sosyal medyada “Ücretini Atatürk ödedi” iddiaları geniş yankı bulmuştu.

Bir muhabirin bunun doğruluğunu sorması üzerine Fahrettin Koca, “Yok öyle bir şey. Çin’den aldığımız her şeyin parasını biz ödedik” ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2