Zanka

Dünyayı tam anlamıyla saran corona virüs salgını, Avrupa’yı faciaya sürükledi. İtalya’dan sonra Avrupa’daki en kritik nokta İspanya. Tablonun giderek ağırlaştığı ülkeden gelen haberler ise durumun ciddiliğini ortaya koyan cinsten…

196 ülke, 16 binden fazla ölüm ve 382 binden fazla vaka… Dünya corona virüsü ile mücadeleye devam ederken, salgının merkezi Avrupa’dan kötü haberler gelmeye devam ediyor.

İspanya’da corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2.316’ya ve vaka sayısı 35 bin 212’ye yükseldi.

İspanya’nın Savunma Bakanı Margarita Robles, katıldığı bir televizyon programında askerin şehir içinde arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmalarına destek olduğunu açıkladı.

Bakan Robles, ülkedeki yaşlıların ve korkudan dışarı çıkamayanların evde çaresizce ölümü beklediğini de söyleyerek, “Askerlerin bazı kontrollerinde, yaşlıların evlerinde tamamen terk edildiğini gördü ve hatta bazıları yataklarında ölü bulundu” ifadelerini kullandı ve “Bu insanlık dışı yaklaşım tolere edilmeyecektir ve sorumlular cezalandırılacaktır” dedi. Robles’in açıklamasında özellikle huzurevlerinde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Bu açıklamanın ardından İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa katıldığı basın toplantısında, “Huzur evleri ve bakım evleri hükümetimizin esas önceliğidir. Buralara çok yakından bakacağız” dedi.

BUZ PİSTİ GEÇİCİ MORG OLDU

İspanyol medyasına konuşan hükümet yetkilileri, Palacio de Hielo isimli buz pistine geçici morg yapılacağını duyurdu.

İspanyol medyasında yer alan haberlerde, cenaze evlerinin kapasitesinin dolduğu ve bundan böyle geçici olarak corona virüsünden ölenlerin burada toplanacağı belirtildi.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver