Zanka

Bir hafta önce İngiltere’den dönen ve karantinaya alınmamaları ile gündeme gelen Boks Milli Takımı, evlerine gönderilmişti. Kafiledeki bir sporcu ile bir antrenörde corona virüsü çıktı. Üstelik 4 sporcu da şüpheli…

Türkiye Boks Milli Takımı 17 Mart Salı günü, İngiltere’deki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları’nın durdurulmasının ardından, yurda döndü.

İstanbul Havalimanı’na inen milli kafile doldurdukları form ile karantinaya alınmayıp evlerine gönderilmişti. Evlerinde kendilerinin karantina işlemi uygulayacaklarını dile getiren Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Özgeç, “Karantinaya alınmadık. Form var, formu dolduruyorsunuz çıkıyorsunuz. Herhangi bir şikayet var mı, öksürük var mı, ateş var mı diye soruluyor. Takımımızla sabah akşam beraberdik, hiçbirimizde öyle bir şey olmadı. Biz kendimizi iyi koruduk ve buraya geldik” şeklinde açıklama yapmıştı.

TEST SONUÇLARI POZİTİF

Türkiye Boks Milli Takımı Baş Antrenörü Seyfullah Dumlupınar ile 75 Kg’da mücadele eden Fenerbahçe’nin milli sporcusu Serhat Güler, 3 gün önce yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvurdu.

Seyfullah Dumlupınar Bayburt’ta, Serhat Güler’in ise İstanbul’da yaptırdıkları corona virüs testleri dün gece pozitif çıktı.

19 kişilik kafilede yer alan diğer isimlerin de corona virüsü testini yaptırdıkları ve 4 sporcuda daha yüksek ateş belirtisi olduğu öğrenildi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, bazı sporcularının test sonuçlarını beklediklerini açıkladı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver