Zanka

Corona virüsü vakalarının artmasının ardından ülkemizde üst düzey tedbirler alınmaya devam ediliyor. Kalabalıkların önüne geçilmek için bir dizi karar alındı, toplu taşımada da yolcu sayısı azaltıldı. Ancak taksiler için henüz bir karar yok. Müşteri sayıları ciddi oranda azalan taksiciler, teklifi kendi sundu…

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, gelirlerinin salgınla birlikte ciddi şekilde düştüğünü belirtti ve tek-çift plaka sistemine geçilmesi için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Radyo Trafik’e konuşan Aksu, “Bir gün plakasının sonu tek olanlar bir gün çift olanlar çalışırsa hem esnafımızın bir kısmı evde kalarak ‘Evde Kal’ çağrısına uymuş olur, hem de diğer yarısı çalışmış olur. Bu konuyla alakalı Emniyet ve Valiliği'mize başvuruları yaptık, en kısa zamanda uygulayacağız” dedi.

PLAKA VE ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI

Komisyoncu ve araç sahiplerinin şoförlerden belli miktarda ücretleri sabitleyip talepte bulunmaları konusuna da müdahale edeceklerini belirten Aksu, şunları söyledi:

“Bizim sektörde bazı arkadaşlarımız kiracı, bazısı şoförlük yapıyor, kimisi de araç sahibi. Bu süreçte kimsenin kimseden belli bir rakam isteme şansı yok. Ulaşım oranı yüzde 9'a kadar düştü.

Oda olarak devletten talepte bulunduk. İnşallah taksici sektörü için de iyi bir destek paketi açıklanacak zaten bütün ödemelerde olduğu gibi bizim sektörde de ödemeler 3 ay ötelenir”

TAKSİLERE ÜCRETSİZ DEZENFEKTE

Hem Taksiciler Odası'nın hem de İBB'nin ücretsiz dezenfekte merkezleri olduğunu belirten Aksu, “Taksilerini dezenfekte etmek isteyenler gelirse, Selimiye'de ve Seyrantepe merkez binamızın önünde ücretsiz temizlik sağlıyoruz. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin 46 noktada taksi, dolmuş ve minibüsler ücretsiz dezenfekte ediliyor, biz de bunları duyurduk, buralara da gidip araçlarını dezenfekte etmeliler.” diye konuştu.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver