Zanka

Kendisini polis olarak tanıtan ve sokağa çıkma yasağını delen yaşlı adama alaycı ifadeler kullanan genç, sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. İnfial yaratan videoyu çeken gence verilen ibretlik cezayı Bakan Gül açıkladı…

Sosyal medyada yayılan videoda kendisini polis olarak tanıtan bir genç, sokağa çıkma yasağını delen 65 yaş üzeri bir vatandaşa “Normalde sana ceza yazmam gerekiyor ama bu seferlik affediyorum” demişti. Yaşlı adam ise ”Hastaneye geldim, otobüs almadı beni. Polise söyledim” yanıtını vermişti.

Videoyu çeken kişinin dalgacı tavrı, sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dahi tepkisini çekmişti. Soylu, Twitter’dan konuya ilişkin, “65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada yayılan ve kamuoyunun vicdanını derinden etkileyen konuyla ilgili harekete geçti. Sokakta yürüyen yaşlı bir amcayla olan diyaloğunu kameraya alan şahıs, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şüpheli hakkında alınan kararları açıkladı. Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Gül, “Adalet sistemimiz, evde kalmanın yalnız İhsan Amca'ya mahsus olmadığını anlaması için şüphelinin 15 gün konutundan çıkmamasına ve salgın riskinden sonra da büyüklerimizin kıymetini anlaması için huzurevi ziyareti yapmasına karar verdi” açıklamalarında bulundu.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1