Zanka

Corona virüsü salgının merkezi haline gelen Avrupa, tam anlamıyla kabusu yaşıyor. İtalya’nın ardından salgının Avrupa’daki ikinci adresi İspanya’dan gelen haberler de oldukça ürkütücü… Peki ülkede neler yaşanıyor? Bu noktaya nasıl gelindi? İşte bilinenler ve bilinmeyenler…

Dünya genelinde corona virüs salgınında 18 bin 262 kişi hayatını kaybetti ve 409 bin 40 kişide virüs tespit edildi. Salgından en ağır etkilenen ülkelerden olan İspanya’da ise ölü sayısı 2.800’e, vaka sayısı da 39.676’ya yükseldi.

15 yıldır İspanya’da yaşayan Gezi Rehberi Filinta Kanmaz, ülkedeki son durumu ve ev karantinası sürecini Zanka Medya Yayın Koordinatörü Mehmet Aycan'a anlattı.

Ülkedeki ilk vakanın 31 Ocak tarihinde görüldüğünü ve o zamanlar 15 şüpheli hasta olduğunu belirten Filinta Kaymaz, ilk etapta kimsenin durumu ciddiye almadığını söyledi. 7 Mart’ta rakamın 300-350 civarına yükseldiğini anlatan Kaymaz, bir gün ise büyük şehirlerde halkın gösteriler yaptığını ve kırılma noktasının bu olduğunu vurguladı.

Kısa bir zaman diliminde vakaların 5 bini aştığını anlatan Filinta Kaymaz, “Ne zamanki kapınıza kilit vuruluyor bir şekilde mecbur kalıyorsunuz buna, o zaman durumun ciddiyetini anlıyorsunuz” dedi. Çarpıcı bilgileri paylaşan Kaymaz, ilk etapta halkın yanı sıra devlet yetkililerinin de durumun ciddiyetini farkında olmadığının altını çizdi ve vakaların 500’er biner artmasının ardından ciddiyetin oluştuğunu söyledi.

İspanya’da vaka sayılarının artış hızını anlatan ve son durumu da aktaran Filinta Kaymaz, ev karantinası sürecini de anlatarak Türkiye’de yaşayanlara da kritik uyarılar da bulundu.

FİLİNTA KAYMAZ’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1