Zanka

Corona virüsü salgınında vaka ve ölümlerin hızla arttığı Amerika’da, en kritik eyalet New York. Ülkedeki vakaların neredeyse yarısının bulunduğu eyaletin valisi, Trump yönetimini topa tuttu…

ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletteki duruma ilişkin basın toplantısı düzendi. Trump yönetimini salgının merkezi haline gelen New York için yeterli desteği vermemekle suçlayan Cuomo, şöyle konuştu:

"Federal Acil Yönetim Ajansı, 400 suni solunum cihazı gönderiyor. 30 bine ihtiyacım varken 400 tane ile ne yapabilirim? Bu durumda ölecek 26 bin kişiyi siz belirleyin, çünkü sadece 400 suni solunum cihazı gönderiyorsunuz''

Koronavirüs'ten etkilenenlerin sayısının her üç günde iki kat arttığını ve salgının yavaşlatılamadığını belirten Cuomo, New York'ta, tıbbi malzemelerin tükenmek üzere olduğu uyarısında bulundu. Salgının daha önceki 45 gün tahminlerinin aksine 2-3 hafta içinde zirveye çıkacağını aktaran Cuomo, eyalette 140 bin yatağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ‘eyaletlere milyonlarca maske gönderileceği’ açıklamasına değinen Vali Cuomo, ''Ben söze değil eyleme bakarım. Hani nerede suni solunum cihazları, laboratuvar önlükleri ve eldivenler?'' diye sordu.

SON DURUM

Ülke genelinde son verilere göre 52 bin 921 corona virüsü vakası bulunuyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 684.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver