Zanka

Türkiye’nin corona virüse karşı mücadele ettiği zorlu günlerde, Kanal İstanbul projesinin ihaleye açılması büyük tepkilere neden oldu. İBB Başkanı İmamoğlu da ihaleye sert sözlerle tepki gösterdi. İmamoğlu, “Korona krizinden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun" dedi…

Kanal İstanbul projesi için ilk ihale, projenin etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması için yapıldı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihale için teklifler kapalı zarf usulüyle alındı.

5 firmanın katıldığı ihalede Artuklu Mimarlık'ın teklifi geçersiz sayılırken, Mukarnas Mimarlık 500 bin lira, Hasan Fehmi Şahin 550 bin lira, Safir Jeoteknik 507 bin lira, Altıparmak Mimarlık 408 bin lira teklif etti.

İMAMOĞLU: İNANILIR GİBİ DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, söz konusu ihaleye sosyal medya hesabından paylaştığı video ile tepki gösterdi. İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu insan hayatı ve toplumsal psikoloji ise ekonomik beklentiler biraz daha sırasını beklemelidir ve buna göre adımlar atmalıyız. Beklemesi gereken ve hatta hiç olmaması gereken bir şey daha var.  Kanal İstanbul inanılır gibi değil ama millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil.

Evet bugün, Kanal İstanbul projesi çerçevesi kapsamında, Odabaşı ve Dursunbey köprülerinin taşınma ihalesi yapılıyor. Bu yol ihaleleri için, 2020 bütçesinde 8 milyar lira kaynak ayrıldı.

Oysa bugün işini kaybetme arifesinde olan ya da iş yeri kapandığı için gelir elde edemeyen milyonlarca insan var, Türkiye'de ve İstanbul'da. Çok yakın bir zamanda 50 bin aile, sadece İstanbul’un çağrı merkezine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım başvurusuna bulundu. Bu rakamın önümüzdeki zaman diliminde katlanarak da artması çok muhtemel.

Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre ucube projelere harcamak yerine, kaynaklarımızı halkımız için neden harcamıyoruz? Allah aşkına, bugün bir köprü yıkıp yapmak mı iş, yoksa evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olmak mı? Korona krizinden, Kanal İstanbul çıkarmaya çalışmanın adını, vallahi ben koyamıyorum, lütfen siz koyun"

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver