Zanka

Dünyayı saran corona virüs nedeniyle G20 liderler zirvesi olağanüstü toplandı. Zirveye video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel iş birliği çağrısında bulundu…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip corona virüs (Covid-19) gündemiyle toplanan G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'ne video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan'ın İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü'nden iştirak ettiği zirve 2 saat 15 dakika sürdü.

Video konferans yöntemiyle yapılan zirvede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve G20 Türkiye Şerpası Hayrettin Demircan da yer aldı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz.

Hiçbirimizin korumacı ve tek taraflı politikalar uygulama lüksü yoktur.

İnsanlığın tamamı rahat nefes alıncaya kadar tüm ülkeleri adil bir şekilde bu küresel sağlık kriziyle mücadeleye katılmaya davet ediyorum.

Alacağımız tüm ulusal tedbirlerin Dünya Ticaret Örgütü kuralları ile uyumlu ve uluslararası iş birliğini teşvik edici olması önemlidir.

Salgının kontrolü ile hastalığın teşhisi ve tedavisi konusundaki birikimlerin de paylaşılması gerekiyor.

Corona virüs salgını G20'nin iş birliği ve uzlaşı ruhunun önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu süreçte yönlendirici olmak, sorumluluk almak ve küresel ölçekte iş birliğini göstermek zorundayız.

Salgınla mücadelede birçok gelişmiş ülkenin dahi çok ciddi zorluklar yaşadığını görüyoruz.

Bu süreçte savaştan etkilenen bölgelere ve risk altındaki topluluklara yönelik insani yardım finansman kaynaklarını seferber etmeliyiz."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver