Zanka

2 yıl önce Doğan Grubu, bünyesindeki medya organlarını Demirören’e satmıştı ve medyadan çekilmişti. Son günlerde Doğan Grubu’nun medya sektörüne döneceği iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialara beklenen yanıt geldi…

Doğan Grubu’nun elindeki tüm medya organları 2018 yılında 916 milyon dolarlık satışla Demirören ailesine geçmişti.

Son günlerde ise medya kulisleri adeta çalkalanıyordu. Aydın Doğan’ın dijital medya ile ses getiren bir dönüş yapacağı iddiası kulaktan kulağa yayıldı.

Doğan Grubu’ndan söz konusu iddialara ilişkin resmi bir açıklama geldi. Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Doğan Grubu, 2018 yılında almış olduğu karar ile medya sektöründen büyük ölçüde çıkmıştır. Medyaya geri dönmek, Grubun planları arasında kesinlikle yer almamaktadır. Haberde iddia edildiği gibi Aydın Doğan’ın veya Doğan Grubu’nun dijital veya geleneksel medya alanında yatırım planı veya düşüncesi bulunmamaktadır.

Doğan Grubu bugün 60’ıncı yılını geride bırakan, köklü geçmişe sahip enerji, akaryakıt perakendesi, sanayi, otomotiv, finans, internet-eğlence gibi birçok alanda faaliyet gösteren Türkiye’nin en değerli yatırım holdinglerinden biridir. 60 yıldır olduğu gibi hem mevcut işleriyle, hem yeni yatırım alanlarıyla Türkiye’ye ve Türk ekonomisine değer katmaya devam edecektir."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver