Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsü salgını, tüm dünyayı sardı. Tabloda son yaşanan değişiklikler ise oldukça çarpıcı. Çin’de durma noktasına gelen salgında, İtalya en çok can kaybının yaşandığı ülke olmuştu. Vaka sayısında da ise ABD, Çin’i İtalya’dan önce geçti… Telefona sarılan Trump, Çin Devlet Başkanı’yla görüştü…

199 ülkeye sıçrayarak 536 binden fazla insanın hastalanmasına ve 24 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü küresel bir krize dönüştü.

Dün açıklanan resmi rakamlarla birlikte ABD’de corona virüsü vaka sayısı 85.612’ye çıkarak Çin’i geride bıraktı ve dünyada en çok virüs vakası görülen yer oldu. Ülkede kayıtlara geçen ölü sayısı ise 1.301’e yükseldi.

TRUMP ÇİNLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Yaşananların ardından ABD Başkanı Donald Trump, bugün Çinli mevkidaşı Şi Cinping ile görüştü. İki liderin corona virüsünü “en ince ayrıntısına kadar” konuştukları açıklandı.

Trump kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Çin çok zor günlerden geçti ve virüs ile ilgili çok iyi bilgiler elde etti. Biz onlarla yakından çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çin devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada, Şi Cinping’in Trump’a corona virüsünü kontrol altına almaları için ellerinden gelen yardımı sunmaya hazır olduklarını söylediği duyuruldu. Ayrıca Cinping’in, “Çin-ABD ilişkileri için çok önemli bir dönemeçteyiz. Corona virüsüne karşı ABD’de dahil bütün taraflarla çalışmaya hazırız. Pazarın stabil hale gelmesi ve büyümeyi güvenli hale getirmek için bir makro ekonomi politikası iş birliği yapmaya hazırız. Çin, corona virüsü salgınında tamamen açık ve saydam davrandı” dediği belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver