Zanka

Kovid-19 hastalığını hafif atlatan ve araştırmaya katılan hastalar üzerinden bir araştırma yayımlandı.

Araştırma, Amerikan Toraks Derneği tarafından çıkarılan American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine bilimsel yayınında açıklandı.

Pekin'deki PLA General Hastanesi'nde 16 koronavirüs hastası üzerinde yapılan araştırmada, koronavirüsün iyileşip taburcu olduktan sonra 8 güne kadar yayılmaya devam ettiği belirtildi.

Independent Türkçe ve Medical Express'in haberlerine göre, araştırmanın Pekin'deki PLA General Hastanesi'nde 28 Ocak ve 9 Şubat tarihleri arasında tedavi gören ve daha sonra taburcu edilen 16 koronavirüs hastası üzerinde gerçekleştirildiği söylendi. Çalışmaya katılan hastaların ortalama yaşının 35,5 olduğu da belirtildi.

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden ve araştırmanın başyazarlarından Dr.Sharma, "Çalışmamızdaki en önemli bulgu, hastaların yarısının hastalığın belirtilerinin tedavisinden sonra da virüsü yaymaya devam ettiği" ifadelerinde bulundu.

Diğer yandan, araştırmanın yazarlarından Dr.Lixin Xie, "Eğer Kovid-19 hastalığının hafif solunum belirtilerini gösteriyorsanız ve hastalığı bulaştırmamak için evinizde kalıyorsanız, tedaviden sonra başkalarına bulaştırmayacağınızdan emin olmak için gönüllü tecritinizi iki hafta daha uzatın" dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver