Zanka

Türkiye’de corona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında, umreden dönenler iki ilde hazırlanan yurtlarda karantinaya alınmıştı. 14 günlük süreç bitti, eğer son testler de negatif çıkarsa ailelerine kavuşacaklar…

Corona virüsünün Türkiye’de de tespit edilmesinin ardından, umreden dönen vatandaşlar Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ankara ve Konya'daki KYK yurtlarında karantina altına alınmıştı.

Umrecilerin 14 günlük karantina süreci bugün sona erdi. Ailelerin karantina süresi dolan umrecileri bekleyişi sürerken, emniyet ekipleri tarafından yurdun etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

“SON SONUCA KALDI”

Umreden dönen babasını almak için Şanlıurfa'dan geldiğini söyleyen Mehmet Uğur, “Hiç yüz yüze görüşmedik. Sadece telefonla görüntülü konuşabiliyorduk. Ara sıra kendisi arıyordu. 14 günlük süreç o şekilde geçti” ifadelerini kullandı.

Babası ve annesini almak için Tokat'tan gelen Fuat İşeri de şunları söyledi:

“Babam ve annemi bekliyorum, umreden geldiler. Süreleri bugün doldu onları bekliyoruz. Sürekli telefonda görüştük tabi ki, şu anda bir sıkıntıları yok. Dün son bir test yapıldı. Onun sonucunu bekliyorlar, birazdan çıkarlar diye bekliyoruz. Her gün ateşleri ölçülüyordu, dün de boğazlarından kültür alındığını biliyorum.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver