Zanka

Çankırı, Kütahya, Yozgat ve Rize'nin ardından, Gümüşhane ve Sivas’tan da karantina haberleri geldi. Gümüşhane’de bir, Sivas’ta ise 5 köy korona virüse karşı karantinaya alındı…

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler Türkiye genelinde uygulanmaya devam ederken, Anadolu’da karantina uygulamaları da hızla artıyor.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü, yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent giriş ve çıkışlarıyla köylerde önemli tedbirler alındığına işaret edilen edilerek, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır." denildi.

SİVAS'TA 5 KÖYE KARANTİNA

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada da karantinaya alınan köylere, giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirilerek şu ifadelere yer verildi:

"Şehir dışı çok fazla hemşehrimizi ağırladığı için her türlü olasılığa karşı, tedbir amaçlı, koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere; Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köylerimizde karantina kararı alınmıştır."

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver