Zanka

Türkiye 11 Mart’tan bu yana merak ettiği sorunun cevabını bu akşam öğrendi, illerdeki vaka sayıları belli oldu. En çok vakanın İstanbul’da olduğu açıklanırken, Isparta’dan ise dikkat çeken veriler geldi…

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, sosyal medya hesabından Isparta’daki corona virüsü vakalarına dair önemli bir açıklamada bulundu. Özel, ilde 268 kişiye teşhis konulduğunu açıkladı ve bu vakaların 245’inin umreden gelen vatandaşlarda tespit edildiğini duyurdu.

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi ilimizde şu an 268 pozitif vaka vardı. Ancak bu vakaların 245’i misafir ettiğimiz umreden dönen vatandaşlarımızdır. Isparta KYK yurtları potansiyelimizden kaynaklanan umreden dönenlerin karantina merkezi olarak kullanılan bir şehirdir.

Geriye kalan vakalarımız çeşitli sebeplerle yurt dışına çıkmış dönmüş vatandaşlarımızdır. Paniğe kapılmadan devletimizin uyarılarını dikkate alarak kurallara uyalım. Bir süre daha evde kalalım. Ülkemiz ve Ispartamız bu virüsü baş edecek güce ve sağlık altyapısına sahiptir.

Isparta Şehir Hastanemiz başta olmak üzere tüm devlet hastanelerimiz, tıp fakültemiz, özel hastanelerimiz, aile hekimlerimiz ve buralarda görev yapan sağlık çalışanlarımız bizler için canları pahasına görev yapmaktadırlar. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver