Zanka

Son dakika…

Gazeteci ve program yapımcısı Hakan Aygün, Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” paylaşımı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Gümbet koyunda kaldığı teknede bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Aygün'ün Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “Hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan ve Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi uyarınca sorgulanan Aygün’ün teknesinde arama yapıldığı ve bilgisayarına el konuldu.

Aygün, gözaltına alınmadan önce yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu tweeti yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu ifade ederek kendini savunmuştu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Aygün, bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. TCK 213 ve TCK 216. maddeden yargılanan Aygün, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İLGİLİ MADDE NE DİYOR?

TCK 216. Maddesi şöyle:

“Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver