Zanka

Mürettebatında corona virüs belirtileri görülmesi üzerine Yunanistan’da karantina altına alınan dev yolcu gemisinde, 160 Türk'ten 65’ine corona virüs teşhisi kondu…

34’ü mürettebat, toplam 383 kişi ile Türkiye - İspanya arasında sefer yapmak üzere yola çıkan Yunanlı ANEK şirketine ait El. Venizelos isimli kruvaziyer, İspanya ve Türkiye’deki bazı limanlara uğradıktan sonra mürettebatta corona semptomlarının görülmesinin ardından Yunanistan’ın Pire Limanı’nda karantinaya alınmıştı.

Elde edilen son bilgilere göre, gemide bulunan 65 Türk’te corona virüsü tespit edildi. Corona tespit edilen mürettebat 14 gün boyunca gemide kalacak ve tedavi görecek.

Corona tespit edilmeyen Türk vatandaşları ise Atina’daki otellerde 14 gün gözetim altında tutulacak, daha sonra Türkiye’ye gönderilecek.

Yunan basınında önceki gün yer alan haberlerde gemide en az 120 kişide corona virüs tespit edildiği iddia edilmişti.

Kruvaziyerin bağlı olduğu gemi yönetim şirketi Miray International konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gemide geçen 23 günlük sure zarfında, personelimizde soğuk algınlığı/grip şikayetleri dışında ciddi olan herhangi bir sağlık problemi yaşanmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

JAPONYA’DAKİ GEMİYİ HATIRLATTI

Yeni tip corona virüs salgını nedeniyle 4 Şubat’ta Japonya’nın Yokohama limanında karantinaya alınan “Diamond Princess” adlı yolcu gemisinde, 712 yolcuda virüs tespit edilmişti ve 11 kişi hayatını kaybetmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver