Zanka

Corona virüsü salgınıyla mücadele eden Suudi Arabistan’da, ilk vakanın bildirilmesinden 6 hafta sonra Kraliyet ailesinin bazı fertlerinde de corona virüs tespit edildiği ortaya çıktı…

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Suudi Arabistan Kraliyet ailesine yakın bir kaynağın aktardığı bilgiyle, kraliyet ailesinden yaklaşık 150 kişiye virüs bulaştığı ortaya çıktı.

Kraliyet ailesinin tedavi gördüğü özel hastanelerde görev yapan doktorların, 500 yatağı virüs bulaşma ihtimali olan aile mensupları ve yakınları için hazırladığı öğrenildi. Hastane yetkilileri, doktorlara bu durumu Salı gecesi gönderilen “yüksek alarm” uyarısıyla bildirdi.

“VIP KİŞİLER İÇİN TALİMATLAR HAZIR OLACAK”

Özel hastanelerden biri olan Kral Faysal Uzmanlık Hastanesi’nin doktorlara gönderdiği ve New York Times’ın bir kopyasına ulaştığı mesajda, “Ülke genelinden gelecek VIP kişiler için talimatlar hazır olacak. Kaç kişinin geleceğini bilmiyoruz ama alarm seviyesini yüksek tutuyoruz. Tüm kronik hastalar en acil şekilde taburcu edilmeli, hasta olan hastane çalışanları da başka yerlerde tedavi edilmeli” ifadeleri yer aldı.

KRAL SELMAN ADADA KARANTİNADA

Kral Faysal Hastanesi’nden iki doktorun ve aileye yakın iki kişinin verdiği bilgiye göre, Kral Selman’ın yeğeni Riyad Valisi Prens Faysal bin Bandar bin Abdülaziz’in, Covid-19 sebebiyle yoğun bakımda olduğu açıklandı.

84 yaşındaki Kral Salman’ın ise, Cidde açıklarında, Kızıldeniz’de bir adada karantina altında olduğu belirtildi.

Kral Salman’ın oğlu 34 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman da, birçok bakanla birlikte yine Cidde açıklarında karantina altında.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver