Zanka

Asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek’in isyanı, herkesin yüreğine dokunmuştu. Hatta infaz düzenlemesi gündeme geldiğinde “Berfin’in saldırganı da tahliye olacak mı?” sorusu gündeme gelmişti. Bu konu halen tazeliğini korurken, şoke eden haber geldi. Berfin, kendisini tanınmaz hale getiren saldırganını affetti. Şimdi akıllarda başka bir soru var: Neden?

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Buluttepe Mahallesi'nde 15 Ocak 2019’da yaşanan olayda, 20 yaşındaki Berfin Özek eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından asitli saldırıya uğramıştı. Olayın ardından saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti ve 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eski erkek arkadaşı tarafından yüzü asitle yakılan Berfin Özerk, herkesi şaşkına çeviren bir karar aldı ve asitli saldırganı affetti. Berfin’in bu kararı neden aldığı ise henüz bilinmiyor.

Berfin'in saldırganını affettiğini, avukatlığını üstelenen isimlerden olan Mehtap Sert açıkladı. Sert, "Öldüren sevgi istemiyoruz şiarımıza ters düştüğünden, Berfin Özek’le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" açıklamasında bulundu ve şunları söyledi:

* Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak kurulduğumuz günden beri birçok kadın ve çocuk davasının takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz.

* Kadına yönelik şiddet asla kabul görülemeyecek seviyeye gelmişken bu mücadelemize ket vurulmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz.

* Hepinizin yakından takip ettiği Berfin Özek davasında bizler ilk günden itibaren her türlü desteği verdik. Birçok kadın örgütüyle birlikte dayanışma içerisinde olduk.

* Berfin’i asla yalnız bırakmayarak her koşulda yanında olup tedavisini olabilmesi hayallerini yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışma yaptığımız kamuoyunca bilinmektedir.

* Ancak gelinen süreçte Berfin’in kendi iradesiyle şikâyetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine açıkladık.

* Buna rağmen kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizler de ‘'Öldüren sevgi istemiyoruz'' şiarımıza ters düştüğünden ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saatten sonra Berfin Özek'le ilgili hiç bir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver