Zanka

20 yaş altındaki gençlere sokağa çıkma yasağı getirilmişti ancak yurdun farklı yerlerinden bu yasağı hiçe sayan ailelerin haberleri geliyor. Hem ailesinin hem de başka kişilerin sağlığını tehlikeye atan anne babaların polislere gösterdiği tepkiler ise şaşkınlık yaratıyor…

Koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında denetimlerini sürdüren polisler, sokağa çıkması yasak olan yaş gruplarına yönelik kimlik kontrollerini sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta Trabzon Bulvarı'nda yapılan denetimler sırasında polis ekipleri, 10 yaşındaki çocuklarıyla yürüyen çifti durdurdu. Polis, çocukların sokağa çıkmasının yasak olduğunu, bu nedenle ceza yazılacağını söyledi.

Anne bırakacak kimsesinin olmadığı için çocuklarını yanlarında getirdiklerini belirtirken, baba M.A. ise ceza yazan polise tepki göstererek, "Çocuk benim. Ölürse benim çocuğum, sana ne oluyor? Ağabey bak, lütfen sinirlerimi zorlamadan cezamızı yazın, alıp gideyim. Bir tanesi yeter, ikinci bir ceza da tepki için alırsam sıkıntı çıkarırım burada" dedi.

Kabahatler Kanunu'na göre 392 lira idari para cezası kesilen M.A., daha sonra eşi ve çocuğuyla bölgeden ayrıldı.

AYNI YERDE ÖNCEKİ GÜN DE OLAY YAŞANMIŞTI

3 gün önce yine aynı noktada, 14 yaşındaki kızıyla dışarı çıkan N.E., uzun süre polise kimlik vermemek için direnmişti. .E. polisler ile kendisini görüntüleyen gazetecilere, tepki göstererek, "Ben gezeceğim, gördüğünüz yerde ceza da yazabilirsiniz. Bunu haberlerde de göreyim, bakın neler oluyor? Sıkıysa bunu haber olarak çıkartın" demişti ve o vatandaşa da 392 lira para cezası kesilmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver