Zanka

E-posta yoluyla İmamoğlu’na tehdit mesajları gönderen ve gözaltına alınan şüpheli, ‘tehdit’ suçundan ve kaçma şüphesi olduğundan tutuklandı. Şüpheli sorgusunda pişman olmadığını söyledi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine 27 Mart'ta “Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm” ifadelerinin yer aldığı tehdit içerikli mesaj gönderen Tuna G., gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine tutuklanması talebiyle sevk edildi.

Hakimlik sorgusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine tehdit içeren yazıyı kendisinin gönderdiğini kabul eden şüpheli Tuna G., “İlgili mailleri ben gönderdim. Herhangi bir pişmanlığım yoktur” dedi.

Hakimlik, şüpheli Tuna G'yi “tehdit” suçundan tutukladı. Kararda, “Şüphelinin alınan savunmalarında ilgili mailleri kendisine ait olan e-posta hesabından müştekinin e-posta hesabına attığını ve hiçbir pişmanlığının olmadığını belirtir ifade içerikleri, şüphelinin kayıtlı adresinde yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayışı ve hakkında çıkarılan yakalama kararına istinaden ifadesinin alınabilmiş olması nedeniyle kaçma şüphesi olduğu” belirtildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver