Zanka

Türkiye’de korona virüs salgını yayılmaya devam ederken, birçok ilde onlarca PTT çalışanının virüse yakalandığı ortaya çıktı. Kurumda alınmayan tedbirler bir kez daha gündeme geldi. Peki personel hangi şartlar altında çalışıyor?

PTT çalışanları arasında korona virüse yakalanan kişilerin sayısı ciddi bir şekilde artıyor. Her gün 100-150 eve dağıtıma çıkan personellerin durumu oldukça kritik, onlarcası virüs tedavisi görüyor ve yüzlercesi karantinada. Zorlu süreçte iş yükü ise önemli bir oranda arttı ancak tedbirlerin artmadığı gözler önüne serildi.

Zanka TV’de yayınlanan Burcu Uğur'un hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına konuk olan İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Ünal Doğan, PTT çalışanlarının çalışma şartlarını şu sözlerle anlattı:

 “Onlarla ilgili hiçbir önlem alınmadı. Bir eldivenle bir maskeyle önlem alındıysa alındı. Ne işlerinde bir iyileştirme oldu ne de ikiye bölüp çalıştırma gibi bir şey yapmadılar. Günlük 2 tane maske, 2 tane eldiven diyorlar. Çoğu postanede ön taraf görülüyor. Dağıtımda daha farklı. Gelen postaları ayırıyorlar, bunu birlikte yapıyorlar yani bir aradalar.

İki gruba ayırmışlardı, bir gün uygulayabildiler onu da. Sabah bir grup geliyordu yarısı, öğlen de diğer grup geliyordu. Sosyal yardım paraları geldiğinde cumartesi pazar da dahil olmak üzere, gecelere kadar çalıştılar hepsi. Önlem aldık diyorlar, önlem ne? Servislerle yine tıklım tıklım gidiyorlar. Toplu ulaşımla gidip geliyorlar.”

Doğan, bu süreçte yeterli PTT çalışanı olup olmadığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Hayır yok. Sayının artırılması lazım ve dönüşümlü çalıştırılması lazım.  Hem iş yükü artıyor, hem eleman sayısı eksiliyor. Hasta olanları idari izinli yaptılar, orda bir eksilme oldu. Açığı kapatmak için ekstra işçi almaları gerekiyor. Bu arkadaşların iş açısından güvencesi de yok. Devlet memuru değiller, hepsi taşeron. Belli bir ücretle çalışan, kapının önüne konulduğunda dönüp giden… Mobing de uyguluyorlar. Her şeyi onların sırtına yıkmaya çalışıyorlar.”

ÜNAL DOĞAN'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver