Zanka

Efsane kaleci Rüştü Reçber, bir süre corona virüsü tedavisi gördükten sonra tekrar sağlığına kavuştu ve sevenlerini mutlu etti. Reçber İtalyan basınına geçirdiği zor zamanları anlatırken, başta hastalığı ciddiye almadığını da itiraf etti…

Kalecilik kariyerinde Barcelona, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük kulüplerin formasını giyen ve yıllarca Milli Takım’da başarılara imza atan Rüştü Reçber, dünyayı etkisini altına alan corona virüse yakalanmıştı.

Hastanede tedavi altına alınan ve bir süre yattıktan sonra taburcu edilen efsane eldivenden, geçtiğimiz günlerde iyi haber gelmişti ve son testinin negatif olduğu açıklanmıştı.

Şu sıralar evinde karantinada olan Reçber, corona virüsle mücadelede yaşadığı zor günleri Tuttomercato'ya anlattı.

"AĞIR BİR TEDAVİ DÖNEMİ GEÇİRDİM"

Yavaş yavaş kendine geldiğini belirten Rüştü Reçber, "Sağlık durumum her gün iyiye gidiyor. Biraz zayıfladım, çok ağır bir tedavi ile karşı karşıya kaldım, ama iyileşme yolundayım ve Allah'a şükrediyorum. Şimdi yaklaşık 15 gün boyunca evde karantinada kalmam gerekecek." dedi.

"ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİM"

Zor bir hastalık dönemi geçirdiğini belirten efsane isim, o zamanları "Ateş tekrar tekrar ortaya çıktı, yedinci gün çok yüksekti. Vücut ısım düşmedi, 48 saat sonra gerçekten endişelenmeye başladım ve doktorun tavsiyesi üzerine hastaneye gittim. Test pozitif çıktı. Zatürre oldum, zor zamanlar geçirdim, hayatımın en zorlu zamanlarından biriydi, ama en kötüsü bitti ve sonunda eve döndüm." sözleriyle anlattı.

"ÇOK DESTEK OLDULAR"

İtalyan arkadaşlarının çok destek olduğunu söyleyen Reçber, "Birçoğu bana yazdı ve benimle ilgili endişe duyan herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum. Özellikle İtalyanlara, COVID-19'dan en çok etkilenenler arasında, kalbimin ve Türk vatandaşlarımın da onlarla birlikte olduğunu onlara söyledim." dedi.

"ŞAKA YAPAMAZSINIZ"

İnsanlığı tehdit eden bir salgın olduğunu belirten Reçber, "Bu virüs ciddi bir şey, şaka yapamazsınız. COVID-19 tüm insanlığı tehdit ediyor, evde kalıyoruz ve başkalarıyla gereksiz temastan kaçınıyoruz." diye belirtti.

"İTİRAF ETMELİYİM, BAŞLANGIÇTA KÜÇÜMSEDİM"

Başlangıçta belirtileri küçümsediğini söyleyen efsane, kendisinde görülen semptomlarla ilgili, "İlk gün sadece hafif bir boğaz ağrım vardı, ikincisinde ateşim vardı, ama 37.5 dereceyi geçmedi. Aile doktorumla iletişime geçtim ve ateş düşürücü ve ağrı kesici almaya başladım, ancak bu arada iştah, koku ve tat duyum değişti. Bir öksürük başladı. İtiraf etmeliyim, başlangıçta küçümsedim; çünkü basit bir grip olduğunu düşündüm." diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver